La comissió d’experts creada pel Gremi de Restauració per elaborar propostes per a la nova ordenança de terrasses no convenç la FAVB. La plataforma veïnal considera que és l’Ajuntament qui hauria de liderar un procés obert a tota la ciutadania. La reacció arriba després que a principis d’octubre el Gremi de Restauració creés una comissió d’experts de diferents àmbits per tal que elaborin un llibre blanc de les terrasses.

Així doncs, des de la FAVB consideren que el Gremi vol “legitimar com a interessos de la ciutat els beneficis obtinguts per l’explotació econòmica i privativa de l’espai públic”. Per la seva banda, el director general del Gremi va explicar durant la presentació de la iniciativa que “l’objectiu és aconseguir un marc jurídic que no escanyi un dels principals sectors econòmics de Barcelona” i, al mateix temps, “trobar una solució bona per als interessos de la ciutat”.

És per aquest motiu que la FAVB considera que el missatge que s’està donant a la ciutadania és que “la revisió de les ordenances ha d’obviar les problemàtiques de convivència i de deteriorament de l’espai públic”. En contraposició a això, la plataforma demana una ordenança que garanteixi “el dret al descans, a la salut, al medi ambient, a l’espai públic, a la seguretat i a la mobilitat”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram