Un ‘gestor covid’ en un CAP de la ciutat. Foto: Laura Fíguls / ACN

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha denunciat avui que, mesos després de la finalització de l’estat d’alarma, els Centres d’Atenció Primària (CAP) dels barris “continuen restringint les visites presencials”. Des de l’entitat es mostren “perplexes” per aquesta situació i asseguren que “el despotisme dels responsables de salut de la nostra ciutat, i en general de tot el país, supera tots els límits”.

En aquest escenari, la FAVB lamenta que es “vulnerin drets fonamentals” i posa d’exemple “l’accés al professional de referència al·legant temes de seguretat” quan en altres centres sanitaris “no tenen aquestes mesures de seguretat”. Al mateix temps, recorden que les empreses i el transport públic segueixen funcionant i que les escoles han obert.

Per tot plegat demanen que es destinin més recursos i personal a l’atenció primària perquè actualment, asseguren, s’estan vulnerant una sèrie de drets, com ara a “ser atesos per l’atenció primària, contactar i parlar directament amb els professionals sanitaris de referència i a la intimitat”.