La reforma del Camp Nou segueix portant cua. Foto: Línia Les Corts

El grup municipal de la CUP ha presentat un recurs contenciós administratiu per demanar que la justícia aturi el projecte de l’Espai Barça, que inclou la transformació del Camp Nou i la reurbanització de tot l’entorn de l’estadi.

Des de la formació de l’esquerra independentista, que ha convocat per avui una compareixença per donar els detalls de la seva denúncia –el cas el porta el Col·lectiu Ronda–, consideren que l’acord entre l’Ajuntament i el club del passat mes d’abril, que implica aprovar una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), vulnera l’actual Llei d’Urbanisme. Els arguments que la CUP ha presentat al jutge fan referència a la transformació en equipament comercial del que són unes instal·lacions que, des del punt de vista de la formació, només poden tenir la qualificació d’equipament esportiu.

ZONES VERDES I CARRERS
Un altre dels aspectes que la CUP considera que podria suposar una vulneració de la llei és la modificació que el projecte contempla de les zones verdes i de diferents carrers de l’entorn del Camp Nou, que perdrien espai. A banda, des de la CUP tampoc veuen gens clar el fet que el nou espai que es generarà un cop enderrocats el Palau Blaugrana i la pista de gel –entre Arístides Maillol, Travessera de les Corts i Joan XXIII– tingui la qualificació d’espai d’ús públic però amb titularitat privada.