El CAP Montnegre és un dels últims equipaments que s’ha inaugurat a les Corts. Arxiu

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de les Corts es va reunir per debatre sobre les carències que presenta el districte en matèria d’equipaments. D’aquesta reunió en va sortir un llistat sobre els diferents equipaments que la Coordinadora considera de “màxima prioritat” per a les Corts, com un casal de gent gran, un nou institut o una llar per a persones amb alguna discapacitat intel·lectual.

El moment triat per elaborar aquest llistat no és casual, ja que amb la legislatura a punt de finalitzar i amb les eleccions municipals, els polítics solen ser més receptius amb les demandes veïnals. En aquest sentit, la Coordinadora va enviar el seu llistat a tots els partits polítics perquè aquests recullin el guant llençat per la Coordinadora i incloguin als seus programes electorals les diferents reivindicacions presentades pels veïns de les Corts.

NOU PRIORITATS

La Coordinadora ha detectat que el districte té nou prioritats en matèria d’equipaments i reclamen la construcció, o en el seu defecte, l’habilitació de diferents espais per acollir un institut, noves escoles bressol, un casal per a gent gran, pisos tutelats per per a la tercera edat, una llar-residència per a persones amb alguna discapacitat intel·lectual, un centre d’atenció a les drogodependències, augmentar la superfície de l’ambulatori i una residència o centre de dia per a la gent gran.

En matèria de salut la Coordinadora considera que caldria ampliar la superfície d’un dels ambulatoris del districte i integrar-hi un centre d’atenció a les drogodependències. Quant a l’educació, l’entitat veïnal creu necessari construir noves escoles bressol i un institut que comptés amb sales d’estudi públiques i inclogués una oferta de cicles formatius. Pel que fa a l’atenció i l’inclusió social opinen que al districte li falta un centre de dia i una sèrie de pisos tutelats per a la gent gran, així com una residència per a persones amb alguna discapacitat intel·lectual. Per últim, la Coordinadora considera que s’hauria d’ampliar el teixit social de les Corts amb un nou casal de gent gran i un nou centre cívic. Aquest hauria d’incloure una ludoteca, un auditori i diferents espais per als joves, els infants i les entitats del districte.