Eren les cartes més esperades al barri. Els veïns afectats per la segona fase de reallotjaments de la Colònia Castells han rebut finalment les missives del consistori on se’ls informa de les indemnitzacions que rebrien per casa seva.

Però la notícia no ha estat tant bona com es preveia. I és que alguns veïns consideren que la quantitat de diners que els ofereix l’Ajuntament és massa baixa i es plantegen seriosament rebutjar-la. Segons diuen, el valor ha baixat un 40% respecte la primera fase duta a terme fa tres anys.

Va ser aleshores quan els primers veïns van abandonar la colònia després que la seva casa fos enderrocada. La zona està inclosa dins d’un pla urbanístic que la convertirà en un espai enjardinat on s’hi construiran, a més, diversos blocs de pisos.

Si finalment accepten el reallotjament, les persones afectades podrien traslladar-se a un bloc de pisos molt proper a la colònia. És on viuen els veïns de les cases que es van enderrocar l’any 2010 i on encara hi ha pisos que estan buits. És per això que l’ajuntament vol aprofitar-ho i acabar d’ocupar aquests habitatges amb els futurs veïns reallotjats.

La Colònia Castells es va fundar a mitjans del segle XIX quan el barri de Les Corts era un municipi independent de Sarrià i de Barcelona. Ara serà enderrocada.