L’Ajuntament ha posat en marxa el dispositiu d’Operació Fred en Nivell 1 davant la davallada de temperatures que pot arribar aquesta setmana als cinc graus a diversos punts de la ciutat.

Aquest protocol s’activa per pal·liar els efectes que una baixada de temperatures pot comportar sobre l’estat de les persones que pernocten a la via pública.

En aquest sentit, s’han ampliat les places d’acolliment nocturn amb l’obertura d’un centre específic que en aquest cas es troba situat al districte de Sant Andreu però que donarà servei a tots els ciutadans. Aquest espai oferirà allotjament, alimentació, dutxes, rober i atenció psicosocial a les persones que ho necessitin fins que la previsió meteorològica millori.

Paral·lelament, els equips del Servei d’Inserció Social de l’Ajuntament (SIS) continuaran amb la seva tasca diària de detecció i intervenció amb persones que es troben vivint al carrer per motivar la seva vinculació als serveis de la xarxa d’atenció a les persones sense sostre i els informaran del nou centre.