Foto/Infografia: Ajuntament

D’uns anys ençà, la ciutat de Barcelona està incorporant diferents recintes industrials que han quedat en desús a la seva xarxa d’equipament culturals. Aquesta nova tendència es pot es observar a molts punts de la ciutat; a Sant Andreu amb la transformació de la Fabra i Coats, a Sant Martí amb la conversió de l’antiga Oliva Artés en la nova seu del Museu d’Història de Barcelona o fins i tot a les Corts amb el procés de reurbanització que està travessant la Colònia Castells.

El darrer exemple de la recuperació d’espais relacionats amb la indústria barcelonina de principis del segle XX també se situa a les Corts; es tracta de l’antiga fàbrica tèxtil Benet Campabadal, construïda als anys 20 del segle passat, que properament acollirà la nova biblioteca de les Corts en substitució de la de Can Rosés.

BIBLIOTECA CORTS-VIDRE

Aquest nou equipament portarà el nom de biblioteca de les Corts-Vidre ja que s’ubicarà on actualment hi té la seu la Fundació Centre del Vidre Barcelona, a l’illa que delimiten els carrers Comtes de Bell-lloc, Novell i Evarist Arnús. Aquesta fundació, que té com a objectiu la formació, divulgació i recerca relacionada amb el vidre, s’haurà de traslladar tot i que encara no s’ha concretat el seu emplaçament futur.

PER AL PROPER MANDAT

Tot just fa unes setmanes es va aprovar el projecte inicial pel trasllat de la biblioteca al recinte Benet Campabadal, i la posada en funcionament de la mateixa no està prevista fins a la propera legislatura. Fins a aquell moment es treballarà per rehabilitar l’edifici i deixar a punt els 4.200 metres quadrats que acolliran el nou equipament. Un dels pocs detalls que es coneixen fins al moment és que la nau industrial amb la característica coberta en forma de serra serà l’espai principal de lectura de la nova biblioteca.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram