Noves escoles i més equipaments socials per la ciutat. Aquest és el resultat de l’últim plenari del 2012 en el que es va donar llum verda a l’ubicació de l’escola Paideia a la Colònia Castells. S’ha aprovat l’ampliació dels usos d’una part de la parcel·la de la Colònia Castells. Serà a l’espai delimitat entre els carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre on s’hi instal·laran serveis docents. Serà l’Escola Paideia la que ocuparà aquest espai per incloure-hi el centre d’educació per a persones amb discapacitat.

L’Ajuntament de Barcelona cedeix un total de 2.500 metres quadrats a usos docents durant 75 anys, mantenint, això sí, la propietat municipal de l’esmentat solar.

El calendari preveu que les obres de construcció del centre d’educació especial comencin al llarg d’aquest any 2013.

Aquesta acció urbanística que tindrà repercusió tant nivell de ciutat com de districte, s’inclou dins del Pla de Millora de la Colònia Castells.

EL CONFLICTE DE LA COLÒNIA

“Quan CiU va entrar a l’Ajuntament -diu el regidor Antoni Vives a Línia Les Corts- ens vam trobar el tema de la Colònia Castells empantanegat”, per això regenerar aquest espai és una de les prioritats de l’actual consistori.

La principal preocupació a l’hora d’afrontar aquest projecte era segons Vives “les persones que resideixen a la zona”. I és que la reconstrucció de la Colònia Castells implica el reallotjament dels veïns que han hagut de deixar casa seva i instal·larse a un nou apartament.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram