L’edifici està tapiat des del 28 d’octubre. Foto: Línia Les Corts

“Demanem que s’enderroqui l’edifici, sempre i quan no es perjudiqui el veí del costat, perquè seria una de les maneres d’acabar amb el problema”. Així s’expressa a Línia Les Corts Anna Ramon, la presidenta de l’Associació de Veïns Camp Nou, que en les darreres setmanes ha liderat l’oposició a l’okupació de l’edifici del número 25 del carrer Benavent per part d’un col·lectiu de joves –van batejar-lo amb el nom de La Benaventurada– i que va acabar amb un tens desallotjament el passat 30 d’octubre per part dels Mossos d’Esquadra.

Dos dies abans del desallotjament, el 28 d’octubre, una empresa de seguretat havia tapiat les portes de l’immoble aprofitant un moment que no hi havia ningú a dins, però al matí del 30 quatre membres del col·lectiu de joves i dos veïns del col·lectiu #StopOkupesLesCorts van tornar a entrar a l’edifici. Ara, després de la tensió viscuda fa uns dies, Anna Ramon explica que al plenari de demà l’associació de veïns té previst demanar que “s’agilitzi l’enderroc” i reivindica les “2.300 firmes veïnals” que han aconseguit de veïns contraris a l’okupació.

“REIVINDICACIÓ VIGENT”
Per la seva banda, el col·lectiu de joves que va okupar l’edifici reconeix que han hagut “d’apartar el projecte” però al mateix temps deixen clar que les seves reivindicacions “segueixen vigents”. L’Ariadna, la seva portaveu, defensa a aquesta publicació que se’ls ha fet fora “de forma il·legal” i acusa l’Associació de Veïns Camp Nou de no ser “representativa”. “Ens hem assabentat de coses, com ara uns conflictes relacionats amb un espai per a gossos i uns horts urbans, que ens fan pensar que és un espai poc democràtic”, afegeix la portaveu del col·lectiu juvenil.

En aquesta línia també es mou el grup municipal de la CUP, que, en una carta enviada fa uns dies a l’Associació de Veïns, acusava l’entitat “d’actitud barroera i intransigent” i a la seva presidenta de “posar els seus interessos per davant dels de les veïnes d’aquest barri”.

A la missiva, la formació de l’esquerra independentista afegia que “ens sentim menyspreats per una persona que ha volgut bolcar tot el seu odi i ràbia davant d’una formació política, que res, reiterem res, té a veure amb l’alliberament de La Benaventurada”. Davant d’aquestes paraules, Ramon respon que “no hem parlat malament d’ells ni hem insultat ningú, l’únic que he dit és que no volem els okupes”. “A nosaltres ens han dit feixistes, ens han dit de tot”, lamenta.

JUNTA DE PORTAVEUS
El darrer episodi del serial es va viure dijous passat durant la Junta de Portaveus. Allà va quedar clara l’oposició de Ciutadans, PP i CiU a l’okupació i a favor de l’enderrocament, mentre que des d’ERC, a banda de lamentar que la situació “no s’ha tractat amb la calma necessària”, apunten que “abans de decidir enderrocar l’edifici s’hauria d’estudiar si té interès patrimonial, ja que data del 1920”. Tot i això, els republicans afegeixen que “si tothom hi dóna el vistiplau, el propietari té el dret d’enderrocar-lo”.

Per la seva banda, el regidor Agustí Colom va explicar que el Districte no fot fer res en relació a l’enderroc fins que el propietari no tramiti la petició, cosa que, a data d’ahir, tal com van confirmar des del Districte, no s’havia fet. En paral·lel, les mateixes fonts van constatar que el Districte estudia denunciar l’empresa de seguretat que va tapiar l’edifici, ja que es tracta d’unes pràctiques que no són ben vistes pel govern municipal.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram