JxCat ha denunciat en nombroses ocasions l’estat dels espais verds. Foto: JxCat

El grup municipal de Junts per Catalunya a les Corts ha celebrat que el Districte finalment impulsi un pla de xoc per millorar l’estat dels parcs i els jardins després de mesos reclamant-ho.

Des de la formació independentista recorden que el passat mes de juliol van presentar un prec al govern municipal on ja demanaven un canvi en el manteniment dels espais verds, ja que consideraven que s’havien degradat a causa dels mesos de confinaments provocats per la pandèmia. En aquell moment els comuns van respondre que l’estat dels carrers era bo i que el govern municipal apostava per un nou model on canviava la forma de fer el manteniment dels parcs i els jardins. Tot i això, segons JxCat, el districte va arreglar diferents espais verds de llocs com l’avinguda Pedralbes o el carrer del Doctor Ferran dels quals s’havia denunciat el seu mal estat.

Més endavant, a l’agost i el setembre, JxCat va tornar a denunciar “l’empitjorament” de la vegetació en diferents punts del districte. En un escenari diferent del del juliol, quan els comuns van defensar la nova forma de manteniment dels espais verds, el conseller socialista Carlos Hornero va anunciar fa pocs dies que fins al desembre que “es farà una neteja i es milloraran els parcs i jardins”. Hornero va precisar que sobre la resta de l’espai públic no es farà cap pla específic.

Des de JxCat celebren la decisió del govern municipal però lamenten que “durant vuit mesos hi ha hagut brutícia, mal estat de la vegetació i manca de manteniment per un canvi de model que ha estat profundament criticat per tots els grups”.