Una de les guies fent l’explicació. Foto: Twitter (@BCN_Accessible)

El Monestir de Pedralbes acaba de posar en marxa el projecte d’inclusió laboral ‘Guia’m’, que consisteix en la incorporació de dues persones que pateixen la síndrome d’Asperger per tal que facin de guies al recinte.

L’objectiu d’aquest projecte, que es va presentar el passat 18 de febrer coincidint amb el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger i es va estrenar aquest diumenge amb la primera visita guiada feta per una noia amb aquesta síndrome, és “fer visible l’Asperger des d’una mirada positiva, mostrant les habilitats i capacitats de les persones que el tenen”, tal com han explicat des del Districte.

TRENCAR PREJUDICIS
El projecte Guia’m és un projecte d’inserció laboral nascut al Monestir de Sant Cugat conjuntament amb la Fundació Friends. Les dues entitats han signat un acord amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona (IMD). En el cas de les dues guies del Monestir de Pedrables, en els últims mesos s’han estat formant i s’han fet algunes proves pilot.

Tal com expliquen des del Districte, el projecte aposta per crear per a les persones que pateixen aquesta malaltia “un entorn agradable i proper on es puguin treballar l’empatia i la socialització”. La iniciativa també busca trencar prejudicis cap a aquestes persones per tal que puguin trobar una sortida professional i desenvolupar les seves habilitats socials.