L’escenari principal del festival

L’escenari principal del festival. Foto: Festival Jardins Pedralbes

La celebració del Festival Jardins Pedralbes ha viscut en els darrers temps diversos episodis d’incertesa relacionats amb l’edició d’enguany. I és que la promotora Concert Studio, que és l’organitzadora des de fa 10 anys, va advertir fa pocs dies que “el silenci de la Generalitat” sobre l’autorització del festival feia perillar l’esdeveniment. La Generalitat, però, ha afirmat que convocarà un concurs públic al febrer i que es resoldrà al març perquè hi ha una altra promotora interessada. Amb tot, el Govern diu que encara hi haurà temps per a organitzar-lo.

Exigències veïnals

Per la seva banda, el president de l’Associació de Veïns de la Zona Universitària, Josep Maria Guillumet, afirma que és “una bona notícia” que se celebri el concurs. “Els Jardins són ja de manera oficial propietat de la Generalitat, fet que obliga a establir unes bases per les promotores”.

I és que en aquest sentit, Guillumet recorda que a cada edició del festival es queixen de la “gran magnitud” que té per l’espai que ocupa. “Esperem que la Generalitat posi unes bases que pensin en la salut del parc”, afegeix. De fet, continua dient que sempre han demanat “un estudi d’impacte”, però que mai els han fet cas. El president de l’associació veïnal acaba dient que no estan “en contra de la cultura i la música”, sinó que estan en contra “d’aquest festival i la seva sobre dimensió”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram