Imma Garsaball va ser presidenta de l’Orfeó de les Corts entre el 2014 i el 2022. Foto cedida

Imma Garsaball no s’imagina la vida sense música. Una de les primeres coses que va fer quan va canviar Lleida per Barcelona per estudiar Biblioteconomia, als anys noranta, va ser entrar a l’Orfeó de les Corts com a cantaire.

El seu compromís amb l’entitat i amb el barri no es va aturar aquí. Més endavant, es va incorporar a la junta directiva com a arxivera, una tasca que l’ajudaria a fer el seu treball de final de carrera de la llicenciatura d’Humanitats. Així, el 2004, va publicar El rossinyol’ torna a França. La realitat del cant coral al tombant del segle XXI, estudi d’un cas concret: l’Orfeó de les Corts.

Després de molts anys lligada a l’Orfeó del barri, el 2014 va passar a ser-ne la presidenta, càrrec que va ostentar fins al 2022. Durant aquesta etapa, fins i tot va ser la pregonera de la Festa Major de les Corts, l’any 2016.

“Em surt de dins”

Per tot plegat, Garsaball és una de les candidates al premi Cortsenca d’Honor 2023. Ella mateixa admet a Línia Les Corts que la nominació “ha estat una sorpresa” i que l’ha rebut “amb molta il·lusió”. “Quan fas aquestes coses per la música i la cultura, les fas perquè et surt de dins, no penses que des de fora es vegi”, confessa.

Garsaball es mostra agraïda i contenta per la candidatura, “sobretot pel reconeixement que suposa cap a l’Orfeó de les Corts i cap al cant coral”. En aquest sentit, subratlla el paper de la música com a “element integrador i motivador de canvi”. I conclou amb una frase que representa la seva filosofia de vida: “Qui canta els seus mals espanta”.

La votació popular dels premis Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2023 ja està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 22 de setembre.