Els veïns diuen que Can Capellanets s’ha de protegir. Foto: Arxiu

L’auditori de les Cristalleries Planell acollirà demà a les set de la tarda la primera jornada de debat sobre la preservació del patrimoni arquitectònic de les Corts. La trobada l’organitza la plataforma Salvem el Patrimoni de Les Corts, juntament amb l’AV Les Corts, l’AV Zona Universitària, la Comunitat de Veïns de Mejía Lequerica i Veïns de Les Corts.

Els veïns volen posar al damunt la taula diferents casos del districte, i també de la ciutat, on consideren que el patrimoni arquitectònic i paisatgístic està amenaçat. Un d’ells, el de més actualitat, és el de Can Capellanets, on l’Arquebisbat hi té projectada la construcció d’una residència per a gent gran. Des de l’entitat fa molt de temps que batallen per aconseguir modificar el disseny actual del projecte.

Un altre cas que es tractarà és el de Can Planes (l’antiga Masia del Barça) i la Maternitat, que l’entitat considera que és un exemple de “patrimoni al servei de l’especulació”. I és que els veïns denuncien que el projecte de l’Espai Barça és un exemple de l’urbanisme que afavoreix “els interessos privats”. També es farà referència a Can Rigalt, a la frontera entre el districte i l’Hospitalet. En aquest cas, la intervenció la farà Maria Cruz Santos, de la plataforma SOS Monuments.

Abans d’acabar es parlarà del cas de La Rotonda, l’edifici modernista de Sarrià-Sant Gervasi, la reforma del qual va ser parcialment anul·lada per la justícia i, finalment, Josep Maria Guillaumet (Salvem el Patrimoni de Les Corts) pronunciarà la xerrada ‘L’urbanisme destrueix el patrimoni de Barcelona’,