Alberto Fernández Díaz, candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Barcelona. Partit Popular

L’alcaldable del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va visitar aquest cap de setmana la mostra de comerç de l’Eix Sants-Les Corts i allà va desgranar alguna de les seves propostes electorals per al districte de cara a les eleccions municipals.

REBUIG AL PLA DEL MINI

Entre els punts forts del seu programa destaca un rebuig frontal al Pla de reurbanització del Miniestadi tal i com està plantejat actualment. Fernández Díaz ha assegurat que si forma part del govern municipal de la ciutat el retirarà de forma “fulminant” ja que considera que es tracta d’un projecte aprovat per l’expresident blaugrana, Joan Laporta, “quinze dies abans de les eleccions del FC Barcelona”. El líder dels conservadors va assegurar que entén que el pla compti amb el suport d’Unitat per Barcelona, ja que el propi Laporta és el número dos del partit, però va carregar contra CiU i PSC pel seu suport al projecte malgrat que cap dels candidats a les eleccions del FC Barcelona el defensava i ha reptat Jordi Hereu i Xavier trias a explicar públicament perquè el recolzen.

COBRIR LA RONDA

El cobriment de la Ronda de Dalt al seu pas per les Corts és una altra de les propostes estrella del PP al districte. El seu líder, Alberto Fernández Díaz, ha denunciat que el conjunt d’administracions que participen en el finançament i manteniment de la rondes (el Consell Comarcal Barcelonès, la Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i Sant Adrià) ha disminuït la inversió en aquestes en prop d’un 30% durant la darrera legislatura. A banda de cobrir-la, l’alcaldable dels populars proposa “incrementar el nombre de carrils i voreres de les rondes per evitar que es col·lapsin en cas d’accident”, així com millorar la senyalització i la informació, retolant-la també en castellà.

QUATRE EIXOS BÀSICS

A banda de les polítiques de caire més local, el Partit Popular basa el seu programa en quatre gran eixos; seguretat, immigració, educació i política lingüística. Pel que fa a la seguretat, el PP vol incrementar la presència policial a Barcelona amb 1.700 nous agents. Els populars fan de la immigració il·legal la seva bandera i proposen combatre-la perquè aquesta sigui “legal i ordenada”. En matèria educativa, els conservadors volen crear 8.000 noves places de guarderia on s’asseguri als pares la possibilitat d’escollir la llengua d’escolarització dels seus fills.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram