La carretera de Collblanc s’ha reobert al trànsit. Ajuntament

Els vehicles ja tornen a circular per la carretera de Collblanc entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, sense haver-se de desviar per l’avinguda Manuel Azaña. A principis d’aquest mes, la Generalitat ha enllestit les obres al carrer de la nova estació de metro de la Línia 5 Ernest Lluch, que ocupaven tota la calçada entre els carrers Josep Sunyol i Cardenal Reig. Així doncs, la carretera de Collblanc torna a comptar amb dos carrils per a cada sentit.

Les obres, al carrer, però encara no s’han acabat. De moment, està enllestida la vorera del costat muntanya, que ara té cinc metres d’amplada. També s’ha reobert l’accés a la benzinera que hi està ubicada. El carrer d’Ernest Lluch i el passatge del Cementiri, al terme municipal de l’Hospitalet, també s’han obert al trànsit. Per últim, s’han restituït les estacions d’autobusos afectades, i que suposaven el desviament de les línies 57, 157 i 158. Les parades provisionals ja no estan operatives.

Malgrat això, encara queda feina per fer i les obres que resten s’allargaran previsiblement fins a aquest estiu. Entre altres actuacions, s’ha d’acabar de construir la vorera del costat mar de la carretera de Collblanc i fer l’enllaç entre aquesta i la rotonda de Pubilla Cases. Tota l’obra ha rebut una inversió de 3 milions d’euros.

Arran de la recuperació de la carretera de Collblanc, s’ha reobert també el Camí de la Torre Melina, on s’ha aprofitat per renovar tant la calçada com les voreres.

LA NOVA ESTACIÓ

Tot i que els treballs de construcció de l’estació de metro Ernest Lluch s’han acabat al carrer, encara continuen al seu interior, amb un pressupost superior a 50 milions. La nova estació, entre les parades de Pubilla Cases i Collblanc, tindrà dos vestíbuls adaptats per a les persones amb mobilitat reduïda. A més, permetrà el trasbord amb el Trambaix, ja que està situada al costat de l’estació de tramvia de Sant Ramon.

L’estació de la Línia 5 d’Ernest Lluch estarà ubicada entre els termes municipals de Barcelona i l’Hospitalet, el que permetrà que un gran nombre de veïns d’ambdues ciutats se’n poguin beneficiar.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram