Jordi Coronas, portaveu municipal d’ERC. Foto: Blanca Blay / ACN

El grup municipal d’ERC ha demanat avui al govern de comuns i socialistes que renunciï a la recaptació de la taxa de residus feta fins al juliol després de la polèmica de les factures de l’aigua que han patit un bon nombre de ciutadans.

La petició dels republicans arriba després del conflicte obert entre el govern municipal i Aigües de Barcelona, que en les últimes hores s’han acusat mútuament de ser els responsables de l’augment del preu de la darrera factura de l’aigua. Segons l’executiu municipal, l’increment es deu al fet que Aigües de Barcelona ha fet una estimació, en el cas dels comptadors manuals, dels mesos del confinament, mentre que l’empresa atribueix la situació al cobrament de la nova taxa de residus.

Des d’ERC, que recorden que la nova taxa no ha de superar els 8-10 euros de mitjana per barceloní, també demanen a Aigües de Barcelona que retorni els imports indeguts ja cobrats en la pròxima factura. “La ciutadania no ha de carregar més amb el pes d’una crisi que ja està tenint uns efectes duríssims i que tot indica que aniran a més”, ha afirmat el portaveu dels republicans, Jordi Coronas. Coronas també ha demanat a l’AMB que exerceixi d’autoritat reguladora per exigir el retorn dels imports cobrats de més i ha anunciat que portaran la qüestió a la pròxima Comissió d’Economia i Hisenda.