Les eleccions al Congrés del passat diumenge 10 de novembre van tenir a les Corts el mateix guanyador que les del passat 28 d’abril: ERC. Els republicans, amb Gabriel Rufián com a cap de llista, van aconseguir tornar a ser la força més votada, tot i que van perdre uns 1.600 vots. Van passar dels 11.762 de l’abril (23,3%) a 10.171. (21,2%). Percentualment, la caiguda va ser d’una mica més de dos punts.

El segon lloc el va tornar a ocupar el PSC, que tenia com a cap de llista Meritxell Batet. Els socialistes, igual que ERC, van veure com disminuïa el suport dels cortsencs, ja que van passar dels 9.706 vots del 28A a 8.127. Això els va implicar passar d’un suport del 19,2% a un del 16,9%. La distància entre republicans i socialistes, doncs, es va eixamplar lleugerament en comparació a l’abril, ja que llavors va ser de 4,1 punts i ara ha estat de 4,3.

L’últim lloc del podi, també igual que a l’abril, el va ocupar JxCAT, amb Laura Borràs al capdavant. En aquest cas, la formació independentista, a diferència d’ERC i el PSC, va aconseguir millorar els seus resultats. L’augment va ser de 381 vots -va passar de 7.583 a 7.964–, que va fer créixer el suport del 15% al 16,6%.

Qui també va millorar els resultats de l’abril va ser el PP, que es va enfilar fins al quart lloc després d’haver estat la sisena força. Els populars, amb Cayetana Álvarez de Toledo al capdavant, van passar d’aconseguir 4.336 vots a 6.542, cosa que els va suposar créixer del 8,6% al 13,6%.

Després dels populars es va situar En Comú Podem, amb Jaume Asens com a número u. Els comuns van repetir el cinquè lloc però van patir un petit retrocés. De 5.154 vots (10,2%) van passar a 4.846 vots (10,1%).

DALTABAIX DE CIUTADANS
El gran perdedor de la nit, tal com li va passar a tot l’Estat, va ser Ciutadans. El partit taronja, amb Inés Arrimadas liderant la llista de Barcelona, va perdre més de la meitat dels vots que havia obtingut a les Corts el 28A. De ser tercera força, amb 7.424 sufragis (14,7%), va passar al sisè lloc amb només 3.124 suports (6,5%). D’altra banda, cal esmentar que Arrimadas va ser escridassada per alguns dels votants que hi havia a l’exterior de l’escola Ausiàs March, el col·legi electoral on va votar. Una dotzena de persones li van cridar “feixista” i “mentidera”. Posteriorment va lamentar la “impunitat dels que intenten impedir que exercim el dret a vot”.

VOX, PER DAVANT DE LA CUP
Per últim, les Corts va ser un dels districtes on la formació d’extrema dreta Vox va obtenir millors resultats. Amb Ignacio Garriga al capdavant, va millorar els resultats de l’abril i va aconseguir 3.039 suports (6,3%). El seu creixement va ser d’una mica més de 800 vots.

La CUP, per la seva banda, es presentava en unes eleccions espanyoles per primera vegada, amb Mireia Vehí de cap de llista. Els anticapitalistes van aconseguir un total de 2.627 vots, que van suposar un suport del 5,5%.

Per últim, remarcar que en aquests comicis la participació en el districte va ser del 78,9%, la més alta de la ciutat. Tot i això, va ser 4,3 punts percentuals més baixa que el passat 28 d’abril, quan es va enfilar fins al 83,2%.

El PP guanya a Pedralbes, on Vox supera el 12% de vots

Pel que fa als resultats dels barris, ERC va ser la força més votada a les Corts i a la Maternitat i Sant Ramon mentre que el PP es va endur la victòria a Pedralbes.

A les Corts, els republicans van aconseguir el 22,8% dels suports, mentre que el segon lloc va ser per a JxCAT, que amb un 17,5% dels vots va aconseguir quedar per davant del PSC, que va ser el tercer partit, amb el 16,9% dels sufragis.

Pel que a la Maternitat i Sant Ramon, ERC va obtenir la victòria amb un punt menys de suport que a les Corts, el 21,9%. En aquest cas la segona formació més votada va ser el PSC (18,4%) i el podi el va tancar JxCAT (14,3%).

Per últim, a Pedralbes el PP va obtenir una victòria molt àmplia, amb el percentatge més alt de vot dels tres barris. Els populars es van enfilar fins al 27% dels suports. El segon lloc va ser per a JxCAT (17,9%), mentre que el tercer partit més votat va ser el PSC (13,6%). A Pedralbes ERC es va haver de conformar a ser la quarta força (12,6%).

VOT ULTRA A PEDRALBES
Una de les notícies negatives de la nit va ser el suport que la formació d’extrema dreta Vox va aconseguir a Pedralbes, on va arribar al 12,5% dels suports. D’aquesta manera, Pedralbes es va convertir en el segon barri de la ciutat on Vox va treure millors resultats, només superat per Torre Baró (Nou Barris), on el partit ultra va arribar al 12,9% dels suports.

Pel que fa a la CUP, el partit anticapitalista va treure un 6,3% dels vots a les Corts, un 5,4% a la Maternitat i Sant Ramon i un 2,1% a Pedralbes.