“Vull que el meu pregó doni ànims i il·lusió a la gent”

Vostè serà el pregoner de la Festa Major. Quina relació té amb el barri?

Fa gairebé 40 anys que tinc una relació amb les Corts, ja que des de llavors tinc una oficina al carrer Berlín. A més, fa vuit anys em vaig comprar una casa a Pedralbes.

Així que tant la vida professional com la privada la fa aquí…

(Riu). Sí. Ara hi visc, hi treballo i ho faig tot a les Corts.

Per què creu que enguany l’han escollit a vostè per fer el pregó de la festa?

Bé, normalment busquen persones que visquin al barri o al poble on se celebra la festa i que siguin una mica conegudes. A més, suposo que volen que el pregoner de la festa major del barri més gran de Barcelona doni un toc personal, alegre i animat a la cita. I com que jo ho sóc molt, doncs per això m’han escollit.

Què va pensar quan li van proposar?

Jo ja havia fet de pregoner de festes majors a petits pobles, però mai del lloc en el qual visc i en el qual treballo. Així que em va fer molta il·lusió que pensessin en mi per engegar la festa. Em vaig posar molt content.

Els pregoners tenen una responsabilitat molt important. Com serà el seu pregó?

(Pensa). Vull que sigui un pregó d’ànims, d’il·lusió. M’agradaria transmetre a la gent que visqui el present, que el gaudeixi i, sobretot, que tingui l’esperança que en poc temps aquest serà molt millor del que pensem ara. Intentaré transmetre felicitat a la gent. Vull que quan l’escoltin se sentin bé, que estiguin orgullosos de pertànyer a una zona de Barcelona que ho té tot, des d’hospitals de referència fins al Barça.

Ens té preparada alguna sorpresa?

(Riu). Això no t’ho dic. Espero que n’hi hagi alguna, però no et puc dir quina.

Després de 40 anys al barri, sabria dir quins són els primers records que té d’aquesta festa?

No sé si ho hauria de dir, però t’he de confessar que tot el que succeeixi enguany seran els meus primers records de la Festa Major de les Corts, perquè no l’he pogut gaudir mai.

Per què?

Durant tota la meva vida he estat treballant molt durament i mai he tingut temps ni d’anar a la Festa Major de les Corts, ni a la de Sants, ni a la de Gràcia, ni a la d’enlloc, per això em fa tanta il·lusió poder ser el pregoner d’una festa fins ara força desconeguda per a mi.

Així, viurà una nova experiència…

Enguany, viuré per primera vegada la festa major i la gaudiré des de dins, així que podem dir que començaré una nova etapa de la meva vida. I això em fa molta il·lusió.

A la vida, tot evoluciona…

Tens raó i crec que les festes majors han evolucionat molt en els últims anys. Abans no eren tan importants, mentre que ara estan agafant més rellevància. Les institucions polítiques estan promocionant molt la cultura local i crec que això és bo, perquè hem de conservar els nostres costums i les nostres arrels.

Un consell per als assistents a la Festa Major 2013?

Que tothom vingui molt animat, content i amb ganes de passar-s’ho bé. Jo intentaré que la gent s’ho passi una mica millor, perquè el més important és que les persones siguem felices i faré tot el possible per aconseguir-ho.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram