Una pista de petanca, bancs i fins i tot màquines d’exercici per a persones grans, és el que els veïns de la Zona Universitària voldrien que s’instal·lés a la zona enjardinada que pertany a la UB i que actualment utilitza el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

Segons explica BTV, els veïns consideren que les facultats tenen terrenys que haurien de ser per als residents i per això demanen que se’ls retornin. “En el pla urbanístic municipal aquest espai ja consta com a solar públic, no com a terrenys privats. Així doncs, el que nosaltres volem és que es faci una porta a la banda de Jordi Girona perquè poguem entrar tots els ciutadans”, explicat Assumpció Molpeceres, membre de l’Associació de veïns i veïnes de la Zona Universitària en declaracions al mateix mitjà.

Per altra banda, també demanen que s’allargui el carrer de Trias i Giró fins al carrer Keynes, per poder recuperar un pas de vianants que existia antigament i que permetria fer en un minut un trajecte que ara els ciutadans fan en set o vuit. “Recuperar aquest pas no seria només beneficiós per als ciutadans, sino també per als estudiants, ja que l’accés al metro seria molt més fàcil”, assegura Molpeceres.