Imatge del passatge que porta al solar on es farà el supermercat. Foto: Maps

La possible construcció d’un supermercat Bonpreu a l’interior d’illa que formen el carrer Mejía Lequerica, la gran via de Carles III i la travessera de les Corts, pot acabar convertint-se en una batalla legal entre els veïns i el Districte. 

Des de la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica i el grup de veïns que s’han associat expressen a Línia Les Corts el seu convenciment sobre les possibilitats que tenen d’aturar un projecte que consideren que no reuneix les condicions per fer-se on actualment hi ha l’edifici dels antics Talleres García, que va tancar les seves portes fa més d’un any. Des de la coordinadora expliquen que “no és cert” que al Bonpreu principalment només li falti obtenir els permisos de la Generalitat relacionats amb la gestió dels residus, que és el que van explicar fonts del Districte a la darrera publicació de Línia Les Corts. Afegeixen que el futur projecte “tampoc compleix” el requisit sobre l’espai que hi ha d’haver entre les parets dels pisos i de l’actual edifici que es convertiria en un supermercat ni sobre l’espai necessari per a l’entrada de camions. “Per solucionar això haurien de fer obres a l’edifici però en un edifici alegal, ja que la seva estructura és a molt poca distància dels balcons, no s’hi poden fer obres estructurals”, afegeixen des de la coordinadora. Des del Districte, però, remarquen que en les pròximes setmanes ja hi pot haver novetats de la documentació de la Generalitat i que, si és favorable al projecte el supermercat, podrà tirar endavant.

“INACCIÓ DE GOVERN”
Des de la Coordinadora de Veïns de Mejía Lequerica conclouen que la situació actual es deu a la “inacció de govern del Districte” i demanen al govern municipal que “sigui neutral amb les parts, transparent i negociador”, al mateix temps que recorden que al programa electoral parlaven de “potenciar la recuperació d’interiors d’illa amb parcs i jardins”.