El sector s’ha mostrat molt crític amb el govern espanyol. Foto: Arxiu

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha assegurat que el pla de desconfinament del govern espanyol no resol qüestions essencials per tal que la reobertura dels hotels es pugui fer en condicions. El pla preveu que a partir de l’11 de maig els hotels puguin tornar a posar en marxa la seva activitat, cosa que segons els hotelers és “una barbaritat”.

I és que les condicions que ha marcat el govern espanyol són molt diferents de les que demana el sector, que demana una pròrroga per poder presentar els ERTO també per causes de força major. El Gremi d’Hotels també s’ha mostrat molt crític amb la mesura de no permetre desplaçaments entre províncies o l’obligació de mantenir les fronteres, ja que creuen que provocaran que els establiments estiguin buits. Això provocarà, alerten des de l’entitat, una situació econòmica i laboral “extremadament greu i insostenible”.

Per tot plegat, des del gremi demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que prengui mesures “valentes, clares, concretes i generoses per rescatar” al sector. Les crítiques del Gremi d’Hotels s’afegeixen a les queixes que ja havia fet la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT).