Els Diables de Les Corts es van fundar fa 25 anys. Foto: Fabian Bolomey

Els Diables de Les Corts celebraran aquest dissabte una jornada molt especial. Concretament, es tracta de la diada del seu 25è aniversari, l’acte central d’una celebració que estan duent a terme al llarg d’aquest 2019.

Així doncs, la ‘Festa Major dels Diables de Les Corts’, el nom amb el qual la colla fa referència a la celebració que s’està duent a terme al llarg d’aquest any amb diferents actes, viurà el seu punt culminant dissabte amb la ‘Trobada de Diablesses i Diables de Les Corts’. Es tracta d’un espectacle de pirotècnia i correfoc únic que reunirà un total de 25 colles. Un total de 700 diablesses i diables formaran part d’una diada on el protagonisme serà per als balls de diables tradicionals, la representació de les colles deganes de la ciutat i d’arreu de Catalunya i per als diferents grups de foc que han tingut influència en la trajectòria dels Diables de Les Corts.

La celebració arrencarà a les 12 del migdia amb un vermut de germanor i un tast de diferents productes gastronòmics a la plaça de la Concòrdia amb la col·laboració del comerç de proximitat. També hi haurà una banda de jazz i l’espectacle de percussió de totes les generacions de tabalers i tabaleres de les Corts dels últims 16 anys, ja que la secció es va fundar l’any 2003.

EL CORREFOC
La festa seguirà a partir de les nou del vespre. A la plaça Comas hi haurà un espectacle de percussió de les tres colles adultes de tabalers i tabaleres de Les Corts: els Bocs de Can Rosés, la Repúbli-k de l’Avern i els Diables de Les Corts. Mitja hora més tard s’obrirà la Porta de l’Infern amb l’encesa de pirotècnia de la mateixa porta, cosa que provocarà l’inici del correfoc amb el lluïment inicial davant de la seu del Districte. Quan els recorreguts del correfoc arribin a la plaça de la Concòrdia es posarà en marxa, al voltant d’un quart de dotze de la nit, l’encesa del sostre de pirotècnia, ‘Espurnes de la Concòrdia’, el lluïment unitari de les colles i l’espectacle piromusical de cloenda des de l’Església del Remei.

Per últim, es farà una revetlla amb una tabalada a càrrec dels Diables de les Corts per portar la gent a l’espai de concerts, on la festa s’allargarà fins a les tres de la matinada amb l’actuació de diferents grups.

Llibre de versots per l’aniversari

Els Diables de Les Corts també han publicat un llibre per celebrar el seu primer quart de segle. Es tracta d’un llibre de versots, poesia satírica que els diables fan servir per descriure amb ironia diferents aspectes de la vida pública. Els versots, en aquest cas, parlen de la colla i el món del foc.