Helena Miquel, la veu del grup, durant l’actuació de divendres. Foto: Bikini

Van iniciar la seva trajectòria en el món musical l’any 1999, i el 2001 van publicar un àlbum, Porelamordedios, que va rebre un munt de premis i va ser un dels més aclamats de l’escena indie-pop d’aleshores. El grup Élena està presentant ara el seu últim treball, Concepte Vitrina, i divendres passat ho va fer a la Sala Bikini.

La crítica ha considerat aquest últim disc com “més sòlid” i “amb més caràcter”. Es tracta d’11 cançons que han composat amb la col·laboració del músic Ramon Marc Bataller, considerat ja com un nou membre del grup, i que fins i tot va participar en la seva producció.

A més, amb aquest nou disc el grup ha volgut celebrar els seus 15 anys sobre els escenaris. Formada al Masnou, aquesta banda va arrencar cantant en anglès i en castellà, però es va acabar passat al català. Està format per Helena Miquel –veu–, Víctor Francisco –bateria–, Dani R. Jones –baix–, Raül Moya i Marc Marés –a la guitarra–.

Sobre el nom del grup, Élena, els mateixos integrants han explicat en alguna ocasió que va sorgir fruit d’una broma i que fa referència a la seva cantant.