El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona demana no fer el joc als “especuladors”. Foto: Arxiu

L’espectacular demanda de gels desinfectants d’ençà que va esclatar la crisi del coronavirus ha provocat que el seu preu s’hagi disparat. Entrar en una farmàcia i comprar-ne pot costar ara dues o tres vegades més que fa menys d’un mes.

Aquests dies els farmacèutics que estan tenint moltes dificultats per aconseguir productes de protecció, com ara gel, mascaretes o guants, ja que els proveïdors habituals no en tenen. Això està provocant que hagin de recórrer a altres proveïdors que venen a un preu molt més elevat.

En aquesta línia, el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) ha reconegut que s’estan produint situacions on els preus són “10, 20 i 30 vegades” superiors als habituals. L’entitat ha demanat a les farmàcies que comprin els productes amb un “marge raonable” per no fer el joc als “especuladors” i apel·la a “l’ètica professional” veient la situació d’escassetat. En declaracions a l’ACN, el responsable de la Comissió de Deontologia i secretari del COFB ha explicat que aquests dies la demanda d’aquests productes és “desorbitada” però alerta que “si entrem en aquesta espiral de preus desorbitats el problema es retroalimenta”.

Per últim, el COFB també ha instat als farmacèutics a assegurar-se que els productes que venen tinguin totes les garanties necessàries i disposin dels certificats de qualitat.