Els preus dels pisos han augmentat en els últims anys. Foto: Arxiu

Un estudi del portal immobiliari Fotocasa conclou que el preu de l’habitatge a Barcelona ha augmentat un 35% en els darrers cinc anys.

Segons la directora de comunicació de Fotocasa, Anaïs López, a finals del 2019 hi va haver el primer descens del preu interanual dels habitatges de segona mà després de quasi quatre anys d’augments consecutius. Des d’aquell moment, afegeix López, “el preu de l’habitatge de segona mà està registrant petits descensos en el preu interanual que mostren que el mercat de l’habitatge de segona mà tendeix a l’estabilització”. Tot i això, des de Fotocasa alerten que els descensos dels preus “no seran molt marcats perquè els preus actuals estan per sota dels del boom immobiliari”.

Pel que fa al lloguer, un informe publicat al portal Idealista mostra com els preus a Barcelona s’han mantingut estables amb un preu mitjà que està per sobre dels 16 euros al metre quadrat. El màxim històric es va registrar al maig, quan el preu mitjà va ser de 17,6 euros per metre quadrat. Cal recordar que aquesta setmana arriba al Parlament la primera llei que vol regular els preus dels lloguers al conjunt de Catalunya.