El Pacte per Barcelona no convenç les entitats veïnals ni Foment. Foto: Ajuntament

Diferents entitats socials, veïnals i ecologistes, entre les quals hi ha la FAVB, han mostrat el seu rebuig al document final del Pacte per Barcelona, el document que ha de servir per traçar les línies mestres de la sortida de la crisi provocada pel coronavirus, perquè consideren que és “buit, sense concreció i no planteja canvis estructurals prioritaris que la ciutat necessita abordar de manera urgent”.

Les entitats han decidit no ratificar el document, tot i que deixen clar que seguiran treballant i mantenint un “diàleg crític” amb el govern municipal i totes les forces polítiques. En un comunicat fet públic avui lamenten que es manté “la narrativa de les últimes dècades sobre el model d’èxit econòmic vinculat a grans capitals financers i multinacionals” i asseguren que hi ha hagut “més cuina entre els grups polítics que diàleg real amb els participants”.

FOMENT ES RETIRA
Qui també ha fet evident el seu desacord amb el Pacte per Barcelona, en aquest cas per motius diferents, és Foment del Treball. L’entitat ha anunciat que es retira de l’acord i ha criticat l’alcaldessa Colau perquè “nega el diàleg” i perquè les seves polítiques “perjudiquen bona part dels sectors de la ciutat”. Segons l’organització que presideix Josep Sánchez Llibre, “la primera obligació de l’alcaldessa és governar escoltant els sectors que generen activitat i ocupació”. L’acte de presentació del Pacte per Barcelona es fa aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram