Cortsenc i Cortsenca d’Honor

La proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor és un dels moments més emotius de la festa. Foto: Districte

Un dels actes institucionals destacats de cada any és el reconeixement de les entitats que fan anys i la proclamació de dues persones, un home i una dona, que han destacat per la seva actuació desinteressada en benefici dels barris del districte de les Corts. Aquesta elecció, des de fa uns anys, la fan els veïns i veïnes, que són els que participen en la votació que es porta a terme en col·laboració amb Línia Les Corts.

L’acte serà dijous 5 d’octubre, a les 19 h, al jardí del centre cívic de Can Deu. Les entitats homenatjades enguany són: Acción Cultural Miguel de Cervantes, amb motiu del seu 40è aniversari; l’Associació de Veïns i Veïnes Camp Nou, que també fa 40 anys; el Manyanet Club Natació, pels seus 50 anys; l’Associació juvenil Esplai l’Olivera Rodona, amb motiu del seu 50è aniversari; i l’Orquestra de Cambra i Acordions de Barcelona (OCAB), que compleix 75 anys.

L’hora de la veritat

El mateix escenari acollirà l’acte de proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor, les persones que millor representen els valors i les tasques del teixit social dels barris de les Corts. La votació, com dèiem, és popular des de fa anys i hi pot participar tot el veïnat a través de l’edició digital de Línia Les Corts.

La votació s’ha fet a través del web de Línia Les Corts

Aquest any els candidats han estat Lluís Sanglas, vicepresident de l’Associació de Veïns i Veïnes de Pedralbes; Ramon Pellicer, propietari d’una xurreria al carrer Vallespir amb Can Bruixa; i Sergi Osete, president de la Colla dels Diables de les Corts. Les cortsenques candidates són Imma Garsaball, presidenta de l’Orfeó de les Corts fins al 2022; Sílvia Chocron, directora del Centre d’Estudis Musicals A Tempo; i Teresa Porredón, expresidenta del Mirall de Pedralbes.