L’espectacle ‘Narinant’ reuneix actors i actrius amateurs. Foto: Facebook

El Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ va acollir dissabte passat l’espectacle de dansa ‘Narinant’ sorgit del projecte ‘Barris en dansa’ 2014, que enguany arriba a la tercera edició, i que està dirigit per Álvaro de la Peña, de la companyia Iliacan. Aquest projecte, que té la col·laboració del centre de creació i arts escèniques gracienc La Caldera, posa en escena més de 100 participants de totes les edats i condicions de diferents barris de la ciutat. Té com a objectiu principal fomentar i enfortir els vincles de la comunitat i dinamitzar artísticament i lúdica la xarxa social dels barris a través de la creació d’un espectacle de dansa.

A ‘Narinant’, tal com es va veure dissabte a La Caldera, tots els intèrprets contribueixen a crear moments, escenes i imatges que poden emocionar la gent d’alguna manera. El públic va poder gaudir d’un espectacle on tots els participants, sense cap distinció, van fer l’exercici de convertir una obra de teatre en un espai màgic. L’espectacle també va comptar amb la música en directe del grup Et-Co*, que va aportar el seu ritme enèrgic i hipnòtic a través d’un estil que té les seves arrels en el folk independent, el pop i la world music. Et-Co* van estar acompanyats del trio de música tradicional africana Africa Pasteef.

ART A L’ABAST DE TOTHOM
Álvaro de la Peña explica que aquest projecte demostra que les capacitats artístiques no són exclusives dels professionals del teatre o de qualsevol altra branca artística. “L’art no resideix només en els professionals, que en certa manera ens l’hem apropiat. Amb les palanques del nostre saber i experiència, podem donar a les persones l’oportunitat de realitzar i construir fets artístics de gran qualitat i d’important cohesió social i experiència humana.”, afirma aquest coreògraf amb una extensa carrera professional i pedagògica.

El projecte ‘Barris en dansa’ va ser premiat l’any 2012 amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram