Festival Jardins Pedralbes

L’escenari principal del festival l’any passat. Foto: Festival Jardins Pedralbes

La celebració del festival musical als jardins del Palau de Pedralbes ha viscut els darrers dies un nou episodi d’anuncis per part de la Generalitat i de queixes veïnals.

I és que ara fa aproximadament un mes saltava la notícia de la incertesa sobre si enguany es podria celebrar o no, ja que la promotora encarregada d’organitzar-lo els darrers 10 anys no havia rebut l’autorització de la Generalitat. Aquest fet, finalment, va desembocar en un concurs públic per a decidir qui organitzarà el festival. Ara s’ha sabut que quatre empreses s’han presentat al concurs i la Generalitat ha de decidir les pròximes setmanes a qui li atorga la llicència d’organització pels pròxims tres anys.

A més d’aquesta primera polèmica, la celebració del certamen sempre està envoltada de les queixes de l’Associació de Veïns de Zona Universitària, que denuncia el soroll dels concerts, la durada del festival i també reclama que es cuidi més l’entorn del parc. El 9 de febrer l’entitat va presentar unes noves al·legacions. L’entitat es queixa en el nou escrit que en els criteris d’adjudicació no hi ha cap incentiu per valorar mesures de manteniment de les condicions dels jardins, que no es limita el nombre màxim de concerts i que l’aforament màxim previst per concert (2.400 persones) “és excessiu”. Tot plegat pensant en preservar la salut del parc.