Una imatge d’una edició anterior del Circorts. Foto: Districte

Passin i vegin el meravellós món del circ! Malabars impossibles, acrobàcies espectaculars, clowns que ens faran despertar grans somriures, música i reivindicació, equilibris trepidants, circ inclusiu, números impossibles, faquirisme… tot el bo i millor del circ en un sol espai al districte de les Corts!

El Festival Circorts aterra de nou al districte, vestit de gala com a festival, per oferir circ de gran qualitat, de forma gratuïta, i per a tots els públics. Un festival que presenta trets distintius que el fan diferent de la resta de manifestacions circenses de la ciutat, en mantenir la identitat pròpia de circ emergent, cohesionador i inclusiu.

Com a gran novetat d’aquesta vintena edició, el Circorts surt del context de la Festa Major de les Corts, on tradicionalment se celebrava, i passa a consolidar una oferta cultural específica amb una dinàmica pròpia. Així doncs, per primer cop, el Circorts se celebrarà aquest mes de juny, concretament des d’aquest divendres 14 fins al diumenge 16. L’escenari serà el ja tradicional des de fa quatre anys: el carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens, que canviaran el seu aspecte habitual per acollir tres pistes de circ que s’ompliran d’espectacles i activitats participatives com els tallers familiars de circ.

Més de quaranta artistes d’arreu del món participaran en l’edició d’enguany amb espectacles carregats d’humor, valentia i reivindicació, en una edició que ha posat el focus molt especialment en la figura de la dona i el seu paper dins el món del circ.

D’altra banda, també cal destacar que molts dels espectacles d’aquesta edició són novetats que s’han estrenat recentment o, fins i tot, són obres que s’estrenen a les Corts.

TRES DIES D’ACTIVITATS
Com ja és tradicional, el primer espectacle del festival serà la interpretació de l’himne ‘Al Circorts tot hi cap’ amb la companyia La Tresca i la Verdesca i la col·laboració dels nens i nenes de l’Escola Lavínia. Abans, però, escalfarem motors amb els primers tallers de circ que preparen la companyia La Jarra Azul i C3. La tarda de divendres prosseguirà amb tres actuacions més: el trapezi de la Cia. La Campistany, les acrobàcies de set dones que formen Ino Kollectiove, i la música més reivindicativa de Las XL. Dissabte ens tornarem a llevar amb tallers participatius per a tota la família. Tocat el migdia, Cristi Garbo & Ricardo Cornelius ens ensenyaran els seus dots musicals. Tot seguit, la cia. Domichovsky & Agranov jugarà amb ganivets, cordes, fustes i ferros. A les 14 h, Venancio y los Jóvenes de Antaño amenitzaran el vermut Circorts a la guingueta. Ja a la tarda, podrem gaudir del combinat de circ inclusiu Cia3, de l’actuació d’equilibri de la companyia Nom Provisional, de la bàscula i els moviments acrobàtics de Madame Gaüc i del clown pervers i inquiet de la cia. Vaques.

Diumenge ens tornarem a despertar amb els tallers de circ per anar obrint boca. La clown Mireia Miracle ens omplirà de somriures abans de gaudir de l’actuació del circ ambulant de Mortelo & Manzani. A les 14 h, el Señor STetS posarà música al vermut Circorts i després farà doblet, a les 18 h, amb el seu espectacle d’home orquestra On Stage. El festival posarà el seu punt final amb una proposta fresca, divertida i única creada pels joves de l’espai Jove Can Bacardí amb l’espectacle Cabaret!

CIRC INCLUSIU
Des de la seva creació, el Festival Circorts pretén ser punt de referència d’espectacles professionals, defensor del circ emergent i inclusiu, obert a altres disciplines tot interrelacionant diferents llenguatges artístics, amb una amplitud d’horaris per arribar a tots els públics i amb accions de participació per a la dinamització dels serveis i equipaments existents al territori.

A més, des de fa cinc anys al Circorts hi col·laboren en la seva organització el Casal de Joves de les Corts, l’espai Jovecardí i l’escola Lavínia per tal de reforçar els vincles del certamen amb el barri. D’aquesta manera, el festival consolida la cantada de l’himne per part dels alumnes de l’escola i, també, la programació musical amb l’espai Jovecardí.

Podeu consultar tota la programació a ajuntament.barcelona.cat/lescorts.