Les disfresses han estat les grans protagonistes aquests dies. Foto: Districte

El districte no en tenia prou amb un dia de Carnaval i, per això, ha viscut una festa que s’ha allargat sis dies i que acaba avui, 26 de febrer. El moment àlgid d’aquesta celebració va ser la rua de dissabte a la tarda, però també hi ha hagut concursos, tallers i espectacles diversos.

Tot i que l’inici oficial de la festa va ser el dijous 20, dos dies abans ja hi va haver una primera activitat: el Carnaval dels Animals, una proposta per a nens i nenes d’entre 2 i 6 anys que va acollir la biblioteca Miquel Llongueras. Coincidint amb Dijous Gras, el Centre Cívic Tomasa Cuevas va ser l’escenari d’un concurs de truites que va acabar amb l’entrega de tres guardons: el Premi Jove (menys de 35 anys), el Premi Adults i el Premi Públic. El mateix dia, el Centre Cívic Pere Quart va posar en marxa un concurs de disfresses a través d’Instagram, en què se sortejava l’assistència a un taller.

A partir de la tarda del dia 21, l’ambient festiu va anar incrementant, sobretot amb l’arribada de la Reina Carnestoltes, que va fer una entrada triomfal acompanyada d’un espectacle de foc a càrrec dels Diables de les Corts. A la nit, l’auditori del Tomasa Cuevas va acollir una festa de Carnestoltes feminista, adreçada a joves de 18 a 35 anys.

L’endemà, la rua de Carnaval va sortir de la plaça Comas a les cinc de la tarda per recórrer diferents carrers del districte, fins a arribar a la plaça Can Rosés. Una hora i mitja més tard, es van lliurar els premis a les comparses més originals, més marxoses i més elaborades. Tot seguit, els participants i la resta de veïns i veïnes van poder gaudir d’una xocolatada i d’un espectacle d’animació.

Ja entre setmana, i deixant dos dies per passar la ressaca de la rua, les propostes carnavalesques van continuar dimarts. A la biblioteca Montserrat Abelló, En Doina va oferir un taller per aprendre a confeccionar complements per a les disfresses de l’any que ve.

Finalment, la celebració arribarà al seu punt final avui, Dimecres de Cendra, a la plaça Comas. La cloenda inclourà l’enterrament de la sardina, una sardinada popular i un espectacle pirotècnic teatral.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram