Un moment de la roda de premsa feta avui al Consorci d’Educació. Foto: CEB

El 40% dels centres educatius de la ciutat han demanat fer servir espais a l’exterior i equipaments municipals per tal de tenir més espais durant aquest curs, que estarà condicionat per la pandèmia de coronavirus.

Tal com ha explicat el Consorci d’Educació de Barcelona, fins avui s’han rebut 129 peticions per diferents espais a l’aire lliure i 32 sobre equipaments municipals. De moment una cinquantena ja tenen el vistiplau i l’objectiu és que la resta també el rebin. Alguns espais que ja estan confirmats són, per exemple, la plaça de la Mercè per part de l’Escola Drassanes o l’Espai Jove Casa Sagnier i els Jardins d’Enric Sagnier per part de l’Institut Montserrat.

La majoria de peticions dels centres són per utilitzar aquests espais per fer activitats complementàries, com pot ser el pati. “De moment el que sabem és que bàsicament no són per a activitats lectives”, ha explicat el tinent d’alcaldia d’Educació de l’Ajuntament i vicepresident del Consorci, Joan Subirats. Entre els espais i equipaments que el consistori ha ofert hi ha casals de barri, biblioteques, parcs i jardins, interiors d’illa o pistes esportives, entre altres. Segons Subirats, la idea és que l’ús d’espais com ara les places o els carrers sigui exclusiu durant l’horari escolar.