La reivindicació feminista ha estat la protagonista del novembre. Foto: Districte

El mes de novembre que ja s’acaba ha estat un mes de reivindicacions feministes a les Corts aprofitant el 25N. L’objectiu, com no podia ser d’una altra manera, ha estat conscienciar, aprofitant el Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, sobre aquesta problemàtica social.

Els actes van arrencar el 4 de novembre amb la inauguració de l’exposició ‘Dones de ciència’, que es pot visitar fins aquest divendres a la biblioteca Montserrat Abelló. La mostra ensenya com estudis recents sobre gènere i ciència revelen que encara hi ha discriminació cap a les dones a les institucions de recerca científica i tècnica, tant públiques com privades.

Una altra exposició que es pot visitar, en aquest cas fins al 18 de desembre, és la de ‘República i feminismes’ a l’espai expositiu Les Corts. La mostra recull imatges de la trajectòria de tres dones referents: la parlamentària Clara Campoamor, la mestra Elisabeth Eidenbenz i l’activista antifranquista Tomasa Cuevas. La tercera exposició, que en aquest cas es va poder visitar fins al 22 de novembre al Punt d’Informació Juvenil Les Corts, va dur per nom ‘Concurs de creació artística contra la violència de gènere’.

ACTE CENTRAL
D’altra banda, ahir es va celebrar l’acte central de la commemoració del 25N amb l’obra de teatre ‘Me n’he sortit’ a l’auditori del Centre Cívic Tomasa Las Cuevas-Les Corts. L’obra ha estat creada per la Taula de Dones de les Corts i reivindica el paper de superació que algunes dones maltractades han experimentat després de viure una experiència tràgica com és la del maltractament.

Per últim, entre avui i divendres s’acabarà de completar la programació d’actes amb la projecció de la pel·lícula ‘La dalia negra’ i la segona jornada del Circuit Territorial contra la Violència Masclista. Divendres, per acabar, serà el torn de l’obra de teatre ‘3, 2, 1… zero. Contra la violència de gènere’ al Centre Cívic Joan Oliver ‘Pere Quart’ i del darrer dia de l’exposició ‘Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació’.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram