Diverses entitats diuen que cal reduir el trànsit rodat en un 50%. Foto: Línia

Entitats relacionades amb la defensa de la qualitat de l’aire i la mobilitat sostenible han posat en marxa la campanya ‘Confinem els cotxes. Recuperem la ciutat’. Entre elles hi ha la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Eixample Respira o la FAVB.

La campanya, tal com expliquen les entitats en un comunicat, té com a objectiu “reclamar a les administracions un pla de xoc per transformar les ciutats per donar prioritat a una mobilitat on els vianants, la bicicleta i el transport públic siguin els protagonistes”. Recorden que, a causa de la pandèmia del coronavirus, per primer cop en dècades “moltes ciutats compleixen les recomanacions en qualitat de l’aire que demana l’Organització Mundial de la Salut”. Tot i que lamenten que hagi estat per una crisi sanitària d’aquesta envergadura, creuen que això “permet imaginar que és possible viure en ciutats sense fums i sorolls”.

En aquesta línia, consideren que la Barcelona del postconfinament hauria de recuperar espai públic que avui ocupa el cotxe i aposten per restringir el trànsit rodat en un 50%. Per això demanen que “un percentatge important dels carrers esdevinguin un espai per caminar de forma segura i en bicicleta”. De fet, creuen que la bicicleta “ha d’esdevenir el vehicle prioritari del desconfinament”.