L'edifici en el qual es va aturar el desnonament. Foto: Google Maps

El passat 25 d’octubre es va viure una escena molt poc habitual a Pedralbes. La d’una comitiva de la PAH, amb les seves vistoses samarretes verdes, preparada per aturar un desnonament. L’afectada, a qui es va poder veure visiblement nerviosa, era Victòria Bonet, filla del conegut arquitecte Antoni Bonet Castellana, autor, entre altres, de l’edifici del Tribunal Constitucional o del Canòdrom.

Bonet viu des de fa 40 anys en un pis de gairebé 300 metres quadrats al número 76 del carrer Cavallers. Acumula una quantitat molt gran de deutes –segons ha publicat el diari El País va demanar entre 400.000 i 1,5 milions d’euros a un prestador- que, com que no van ser retornats, van acabar provocant que el passat 25 d’octubre representants del jutjat es presentessin a l’edifici per executar el desnonament. Completaven l’escena sis advocats, representants de la propietat i la comunitat de veïns, un administrador de finques. Finalment, però, els activistes de la PAH van aconseguir que el desnonament se suspengués.

Ara l’objectiu de Bonet, que està en tractament psiquiàtric, és trobar un pis on anar a viure i es mostra preocupada pel futur del seu gos i pel de les obres d’art i peces de mobiliari que té a la que encara és casa seva. També és incert el futur d’un jove de 23 anys, que té un 80% de discapacitat, que viu amb ella. Caldrà veure com acaba una història farcida de llacunes i amb acusacions de mentiders dels membres de la PAH cap als representants dels propietaris, que al mateix temps han acusat Bonet de demanar 100.000 euros a canvi de marxar del seu pis.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram