Els Maristes, envoltats per la polèmica. Foto: Arxiu

Un altre exalumne del centre de Maristes de les Corts ha presentat recentment, segons ha informat El Periódico, una denúncia contra un germà marista a qui acusa d’haver abusat d’ell a mitjans de la dècada dels 80.

L’onzè docent acusat va ser professor de Llengua Castellana al centre durant dos anys. Segons ha relatat aquest exalumne a El Periódico, el germà denunciat el va citar en una classe buida durant l’hora del pati per revisar una nota d’un examen dient-li que era massa justa. Segons el denunciant, el professor li va dir que, si li feia un petó, li pujaria la nota i que si li feia “alguna cosa més” la nota encara seria millor. En aquell moment l’home que ha denunciat els fets era un que cursava setè o vuitè d’EGB. Ara té 44 anys.

El relat del denunciant continua. Assegura que el docent el va envoltar amb força amb els braços i el va besar i que ell intentava impedir-ho. La presumpta víctima, que respon a la inicial R., és el germà gran d’un altre exalumne que va patir tocaments del professor d’educació física Joaquín Benítez.

En paral·lel, El Periódico també ha publicat el testimoni d’un company d’R, que relata un episodi que ell i un amic van viure durant unes colònies a la Garrotxa a principis dels vuitanta. Aquest exalume explica com el germà F.M. s’inventava diferents jocs per cometre abusos.