Feria Abril

Foto: Maria Asmarat / ACN

El Parc del Fòrum acull una nova edició, la cinquantena, de la Feria de Abril de Catalunya entre el 21 d’abril i l’1 de maig. Organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya amb l’objectiu d’apropar la seva cultura a la ciutadania, l’esdeveniment s’ha convertit en un punt de trobada i germanor.

Un centenar de casetes d’entitats de caràcter social i cultural, zones de restauració, espais comercials, atraccions i actuacions artístiques ocuparan els 87.000 metres quadrats dedicats a la fira.

Més d’un centenar d’atraccions

La inauguració, amb l’encesa del Pòrtic d’Entrada, té lloc el 21 d’abril. Com cada any, hi ha tres espais diferenciats: el Reial, on hi ha les casetes de les entitats; l’Auditori petit, que fa de punt d’unió; i les atraccions, més d’un centenar, agrupades sota el nom de Carrer de l’Infern. La fira aposta enguany per la sostenibilitat, amb gots i plats reutilitzables, així com una implicació més gran en el tractament dels residus o la recollida selectiva.

Festa amb consciència

A banda del compromís amb la sostenibilitat, la fira també s’ha compromès amb diverses causes socials. En col·laboració amb l’Associació Síndrome d’Asperger i la Federació Espectre Autista-Asperger, durant unes hores les atraccions no emetran música ni sirenes, com a mesura de sensibilització cap a les persones amb autisme.

Un centenar de casetes, restauració, comerç i més de cent atraccions al ‘Carrer de l’Infern’

El col·lectiu LGTBIQ+ també compta amb un estand informatiu i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ofereix als assistents informació i assessorament sobre violència de gènere mitjançant un punt lila ubicat a dins del recinte.

La Feria de Abril de Catalunya se celebra anualment des de l’any 1971 i durant aquest temps no sempre s’ha fet a la capital catalana. Castelldefels, Barberà del Vallès i Santa Coloma de Gramenet han acollit l’esdeveniment en diverses etapes. Des de l’any 1995 la fira se celebra al Parc del Fòrum.

Contingut elaborat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram