Paco Sierra, regidor president de les Corts, ha estat expulsat de la formació taronja. Foto: Ciutadans

La direcció de Ciutadans ha decidit expulsar el regidor Paco Sierra, fins ara portaveu del grup municipal. Així ho ha confirmat la formació taronja en un comunicat emès aquest dijous. El text diu que Sierra “ha registrat un escrit en el consistori amb el qual pretén autoproclamar-se president i canviar així la configuració del grup”.

Cs lamenta “aquesta operació feta a esquena de la direcció” per fer fora l’actual presidenta del partit, Luz Guilarte. A més, també acusa Sierra d’haver intentat “integrar-se a les llistes electorals d’altres formacions” per al 2023. Per tot plegat, ha iniciat el procés d’expulsió de qui ocupa el càrrec de regidor president de les Corts.

D’altra banda, l’executiva de Cs ha reiterat la seva confiança en Guilarte, candidata a les pròximes eleccions. Volen que continuï “liderant el projecte de Cs a Barcelona” i treballant “de manera incansable per l’interès general dels barcelonins”.

Temps difícils per a Cs

La crisi provocada per Sierra no ha estat l’únic problema de Ciutadans els últims mesos. A més de la recent jubilació de Celestino Corbacho, Marilén Barceló va marxar el maig de 2021 per desavinences amb el partit. Barceló va voler integrar-se a l’actual Valents (aleshores Barcelona pel Canvi), però l’Ajuntament li ho va impedir. Ara, per tant, és regidora no adscrita, però vota sempre en el mateix sentit que Valents.