Els veïns de la zona estan en contra de l’ampliació de la residència sacerdotal. Foto: Línia Les Corts

La mobilització veïnal contra el projecte d’ampliació que està duent a terme la Fundació Sant Josep Oriol -pertanyent a l’Arquebisbat- de la residència sacerdotal de les Corts ha fet un pas endavant en les darreres setmanes.

Des de fa uns dies ja es poden veure diferents pancartes en algunes finestres dels edificis més propers, on es pot llegir “Sí als jardins” o “No a l’hotel”. Al número 333 de Galileu també ha aparegut una lona gegant on hi ha la inscripció “No a l’hotel, Sí al jardí”.

I és que els veïns de la zona, que s’agrupen al voltant de set comunitats veïnals, denuncien que el nou edifici de sis plantes més una planta baixa que s’ha de construir “és un despropòsit urbanístic, una aberració nefasta per al barri”. Al mateix temps, temen que aquesta residència sacerdotal sigui en realitat un hotel encobert, ja que l’empresa concessionària RESA ja gestiona una residència al centre de la ciutat del mateix estil. La finca en qüestió té la qualificació d’equipament en el Pla General Metropolità, cosa que significa que no s’hi pot fer cap hotel però sí una residència de docents.

El projecte, un “pla especial urbanístic integral i de millora urbana”, va ser aprovat el febrer del 2015 per l’anterior govern de CiU, sense cap vota en contra i amb l’abstenció de PSC i ICV. Des de l’actual govern asseguren que els permisos estan en ordre després que “els impulsors del projecte aportessin les modificacions que es van demanar als titulars de les obres per tal d’augmentar les distàncies de l’edifici amb els edificis d’habitatges confrontants”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram