Dimarts es van desallotjar deu persones > “Salvem la Colònia” segueix amb les manifestacions de protesta

Les màquines tiren a terra les cases de l’antiga Colònia Castells

Aquest dimarts al matí, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han dut a terme el desallotjament de diverses famílies de la Colònia Castells. Segons fonts oficials, es tractava de deu persones que havien ocupat un espai i se’ls ha desnonat, de forma pacífica i sense majors complicacions.

Aquesta acció, però, arriba després d’una setmana convulsa, en la qual la plataforma Salvem la Colònia Castells va organitzar una concentració en contra del desallotjament d’una veïna. Aquesta hi viu des de l’any 2004, i ha rebut una compensació econòmica irrisòria de 5.000 euros. No té dret al reallotjament, ja que quan s’hi va instal·lar ja coneixia la reforma urbanística que s’hi faria.


ESTIU MOGUT

La transformació de l’antiga Colònia Castells ha necessitat una llarga negociació amb els veïns, per acordar les indemnitzacions i reallotjament. Paral·lelament, però, també s’han dut a terme operacions de desallotjaments, ja sigui del col·lectiu okupa o de veïns que no tenien dret a un altre habitatge i havien de deixar la casa. D’aquesta manera, aquest estiu s’ha desnonat a una altra família, a més de destruir l’hort comunitari  de la Colònia i s’ha continuat derruïnt les cases buides.