» El regidor del Districte, Antoni Vives, manté el repte de construir l’escola Paideia durant aquest mandat
» A l’octubre es posarà en marxa el Bicipark per a la mobilitat sostenibre al solar del carrer Numància, 153

Antoni Vives, regidor del districte de Les Corts / Parc de Can Rigal, al barri de la Maternitat i Sant Ramon. Foto: Arxiu

Construir la nova escola Paideia al carrer Montnegre amb Entença. Aquest és un dels reptes que encara el regidor del Districte, Antoni Vives, ara que travessa l’equador del seu mandat al capdavant de Les Corts. Així ho ha expressat en una trobada on ha fet una valoració dels dos primers anys de gestió del govern municipal i ha presentat els objectius de futur.

La segona meitat del mandat arrenca amb un projecte que demostra el compromís del Districte per la inclusió. Es tracta de la construcció de l’escola d’educació especial de la Fundació Paideia en un dels solars de la Colònia Castells. Durant el passat mes de juny, amb el consens de veïns, pares i grups municipals, es va iniciar la tramitació urbanística per fer realitat aquest centre.

Des de principis de mandat, les Corts també ha creat un espai d’acció, reflexió i interacció on treballen conjuntament associacions, privats i administració per elaborar una agenda d’activitats i facilitar l’accés al món laboral de persones amb discapacitat. A més, durant el 2013 també s’han fet accions adreçades al foment de l’accessibilitat en serveis i equipaments.

COLÒNIA CASTELLS

El govern del districte continua treballant amb la prioritat d’atendre totes les persones afectades pel planejament urbanístic de la Colònia Castells, trobant solucions concretes a problemàtiques individuals. A tall d’exemple, el passat 17 de juny es van adjudicar els 12 habitatges a les famílies interessades a ocupar els pisos que havien quedat buits a l’edifici del carrer Montnegre, i ja s’ha posat en marxa un concurs d’obres per iniciar el procés de 24 mesos per tenir un nou edifici per allotjar 34 famílies.

A més, s‘ha fet un arranjament integral per dignificar l’espai alliberat. En aquest emplaçament s’ha creat una pista de bàsquet pavimentada de formigó, a més d’una zona de bancs, papereres i jocs infantils.

MILLORA DE L’ESPAI PÚBLIC

Tres espais del territori pendents d’ús també milloraran la seva imatge. Al solar del carrer Benavent s’hi farà un espai de joc infantil i d’estada i a l’emplaçament del Doctor Ferran amb Manel Girona es millorà la llosa i l’arbrat. L’espai annex al carrer Montevideo, fins ara utilitzat com a aparcament del centre educatiu veí Betània Patmos, ja s’ha arranjat per col·locar-hi una zona de jocs infantils.

Paral·lelament, també avança el projecte de dinamització del carrer Numància, 153, inclòs dins el Pla Buits. S’està treballant per poder posar en marxa a l’octubre un Bicipark per a la mobilitat sostenible en aquest solar.

D’altra banda, en l’últim any s’han realitzat 207 actuacions de millora a l’espai públic del Districte. S’ha actuat donant resposta a les peticions dels ciutadans i seguint una auditoria específica que Les Corts porta a terme per detectar punts a millorar al territori.

UN NOU PARC: CAN RIGAL

Els veïns de la Maternitat i Sant Ramon gaudeixen ja del nou parc de Can Rigal. Amb una extensió de 2 hectàrees, aquest nou espai verd està estructurat al voltant d’un eix que connecta Barcelona i l’Hospitalet i dóna lloc a dues zones diferenciades. Per un costat, una zona de bosc mediterrani amb pins i alzines, i per l’altre, un espai de prat que acull les àrees de jocs infantils i una la plantació d’arbres.

PROMOCIÓ DEL COMERÇ

Coneixedor de les dificultats que pateix el comerç de proximitat, el Districte ha desenvolupat durant aquest mandat estratègies per dinamitzar el sector. En aquest punt, destaquen actuacions com la campanya Stocs fora, als quatre eixos comercials del Districte, o l’esdeveniment Intenz Diagonal, que va atreure unes 35.000 persones en la seva primera edició.

ATENEU DE FABRICACIÓ

Des de l’Ajuntament i el Districte també s’ha volgut crear un equipament innovador i singular a les Corts. Amb aquest voluntat neix aquest mes de juliol el nou Ateneu de Fabricació, un equipament de creació i formació vinculada a les noves tecnologies i en especial a la fabricació digital en 3D.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram