Imatge de la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat. Foto: Ajuntament

L’alcaldessa Ada Colau va confirmar el passat 21 de gener durant la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat que, “si no hi ha cap entrebanc”, està previst que les obres per enllaçar el tramvia comencin l’any que ve. Al mateix temps, Colau va afegir que els estudis previs “estan molt avançats” i s’estima que estaran enllestits a finals d’aquest mes.

Aquestes declaracions, però, van quedar parcialment matisades divendres passat quan Colau, durant el Ple municipal, i en ple debat sobre la qüestió, va assegurar que ella no havia dit que les obres per unir el tramvia a través de la Diagonal començarien el 2017. “Jo no vaig anunciar les obres”, va afirmar l’alcaldessa. Colau va voler deixar clar que va “expressar la voluntat” que les obres comencin al llarg de l’any vinent i va recordar que el dia 21, durant les seves declaracions, va parlar d’aquesta data “si no hi havia cap obstacle”. Fonts municipals han remarcat a aquesta publicació que entre les paraules del dia 21 i les de divendres passat “no hi ha contradiccions”.

CiU PROPOSA ALTERNATIVES
Per la seva banda, el grup municipal de CiU, a través del seu portaveu Joaquim Forn, va plantejar divendres passat una alternativa a la unió del tramvia. Es tracta de l’aposta per l’autobús elèctric que, segons Forn, tindria un cost “d’entre cinc i set milions el quilòmetre”, mentre que la unió del tramvia costaria “entre 24,5 i 29 milions d’euros el quilòmetre, tindria afectacions de gran transcendència a la mobilitat de la ciutat i és una decisió que no té marxa enrere”.

En paral·lel, CiU va aconseguir que s’aprovés, amb el suport de tots els grups municipals i l’abstenció de la CUP, una proposició que demana al govern que “no es prengui cap decisió sobre la connexió del tramvia fins que no s’hagin analitzat els estudis previs”.

Segons els convergents, aquesta proposició evitarà que “el govern de Colau pugui iniciar les obres del tramvia fins a conèixer els estudis i informes previs i no fer d’aquesta qüestió un debat polític com va fer Colau quan va anunciar que les obres començarien a principis del 2017, abans de conèixer els resultats dels estudis encarregats”.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram