Colau creu que el turisme s’haurà de reorientar. Foto: Ajuntament

El govern municipal té previst que el Pacte per Barcelona es pugui firmar al juliol i sigui vigent fins a finals del 2021. L’anunci el va fer ahir l’alcaldessa Colau després que ella i el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, es reunissin telemàticament amb un grup de representants del món econòmic, social o cultural, entre d’altres.

Després de la trobada, Colau es va mostrar convençuda que Barcelona sortirà d’aquesta crisi “més forta, més unida i més cooperativa que abans”. Sobre aspectes més concrets, l’alcaldessa va dir que és molt important prendre diferents mesures per tenir una mobilitat “eficaç, segura i sostenible”.

En el cas del turisme, Colau va afirmar que ara hi ha una oportunitat per transformar-lo cap a un model “més sostenible i equilibrat”. En aquest sentit, va afirmar que veu amb bons ulls la proposta d’ERC de negociar per tal que els pisos turístics pugui passar a formar part del parc d’habitatge de lloguer.

L’oposició, per la seva banda, va fer una valoració positiva de la trobada i va destacar que s’havien escoltat propostes interessants.