El quartet és un referent del rock gòtic. Foto: Clan of Xymox

La llegendària formació de rock gòtic, Clan of Xymox, actuarà aquest divendres a la sala Bikini juntament amb Velvet Condom, que faran de teloners, a partir de dos quarts de vuit del vespre.

Clan of Xymox, nascuts a Amsterdam l’any 1984, són una banda que no ha deixat d’evolucionar. Amb la música electrònica com a passió, van fer el seu debut el 1985 amb un disc homònim –sota la marca del prestigiós segell 4AD– i des de llavors es van convertir en un dels grups de culte més representatius de la dècada dels 80. Amb el seu àlbum Hidden Faces, produit per Dave M. Allen (The Cure) i John A. Rivers (Dead Can Dance), van assolir els primers llocs de les llistes de mig món.

Divendres actuaran com a caps de cartell de l’edició d’enguany de l’Sturm Promotions Festival. Liderats per Roony Mooring, presentaran el seu nou i aclamat àlbum Matters of Mind, Body and Soul, que ha estat número u durant quatre setmanes consecutives en els European Alternative Charts. El grup també farà un repàs als seus èxits ‘A Day’, ‘Louise’, ‘Moscovite Musquito’, ‘Out of the Rain’, ‘This World’, ‘Jasmine & Rose’ i ‘There’s No Tomorrow’.

Els teloners de la jornada, els berlinesos Velvet Condom, visitaran Barcelona per primera vegada. El grup, que serà l’última vegada que actuarà amb aquest nom, tal com explica al seu web, aposta per un electro pop dels 80 barrejat amb melodies contemporànies per aconseguir un so molt especial. L’any 2010 van fer el seu debut amb Safe & Elegant després del primer EP anomentat VC.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram