Xavier Trias i Joaquim Forn van fer balanç del primer any a l’oposició. Foto: CiU

La venda ambulant il·legal, mala gestió del turisme, proliferació de grups cannàbics o la vaga dels treballadors de metro. Aquests són alguns dels retrets que Joaquim Forn, portaveu de CiU a l’Ajuntament, va adreçar a Ada Colau en l’acte que els nacionalistes van celebrar el passat 1 de juny a l’Espai Francesca Bonnemaison per valorar el primer any de mandat de l’alcaldessa.

Davant la presència de l’expresident Artur Mas, els consellers Josep Rull, Neus Munté, Jordi Baiget i Santi Vila i el diputat al Congrés Francesc Homs, els líders de CiU a Barcelona van denunciar “degradació” a la ciutat, fruit de les decisions preses, diuen, per Barcelona en Comú. Al llarg de tot l’acte, el president del grup municipal de CiU i cap de l’oposició, Xavier Trias, així com Forn van criticar durament la gestió de Colau.

L’exalcalde va donar el tret de sortida a l’acte i a partir d’aquí va ser el portaveu qui fa agafar les regnes. “Tenim reptes molt importants, com tornar a guanyar l’alcaldia”, va assenyalar Trias, just abans de donar pas a Forn, que el podria succeir el 2019 sent l’alcaldable de CiU a les pròximes eleccions municipals.

Els convergents dediquen ara els esforços a reivindicar el seu model de ciutat i a marcar distàncies amb les polítiques impulsades per l’executiu de Colau. “La nostra no és nova ni vella política, sinó bona política”, va dir Forn en l’inici de la seva intervenció. A partir d’aquí, el seu discurs va centrar-se en el concepte concret de la “degradació” i en posar exemples que, segons CiU, ho evidencien.

“CONTRADICCIONS”
A més, el portaveu convergent també va acusar Barcelona en Comú de “manca d’ambició” en la transformació urbana de la ciutat. “Detectem una voluntat ideològica de l’alcaldessa de menystenir el creixement”, va etzibar. “Com es redistribueix la riquesa si no se’n crea?”, va preguntar-se tot seguit.

Les crítiques de Forn, però, van anar més enllà. Per exemple, qüestionant el model cultural actual de la ciutat, així com l’estratègia de Colau per projectar internacionalment Barcelona. “L’alcaldessa vol seguir comparant-se amb Madrid”, va lamentar.

El portaveu de CiU també va criticar el pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC. Forn no va buscar l’enfrontament amb els socialistes, sinó que va continuar el camí de les crítiques a Colau i al seu govern. I és que el pacte suposa una “contradicció”, segons ell. “Colau es referia al PSC com el partit de la màfia”, va recordar. Les “contradiccions” que Forn va assenyalar de Colau no es van quedar aquí. Concretament, el portaveu convergent va acusar el govern de “falsa consciència social” i de tenir “tendència al sectarisme”. “Els principis només serveixen per a la campanya i després es desen al calaix?”, va concloure.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram