Els veïns de les Corts ja poden presentar propostes d’inversions als pressupostos participatius de Barcelona, que s’han posat en marxa per primer cop aquest any. En el cas del districte, l’Ajuntament destinarà fins a cinc milions d’euros a fer realitat les idees més votades per la ciutadania.

El termini per presentar projectes es va obrir el passat dia 3 i s’allargarà fins al 17 d’abril. Un cop se n’hagi fet la valoració tècnica, hi haurà la fase de votacions, del 25 de maig al 7 de juny.

Les propostes han de complir una sèrie de requisits per poder ser acceptades en el procés participatiu. D’entrada, la inversió requerida ha d’oscil·lar entre els 50.000 euros i el 30% del pressupost total del districte, sense superar mai els 2 milions d’euros. Pel que fa al contingut, han d’estar relacionades amb els equipaments públics, les infraestructures, el mobiliari urbà i altres qüestions que afectin el conjunt de la població. En total, el consistori destinarà 75 milions d’euros a aquesta iniciativa.