L’Hospital Vall d’Hebron ha posat en marxa la campanya #AjudemElsHerois amb l’objectiu de recaptar fons per a la lluita contra el coronavirus.

Concretament, la campanya se centra en el camp de la recerca, que és un dels més importants per aconseguir tirar endavant estratègies per prevenir, tractar i curar la malaltia. Actualment al Vall d’Hebron hi ha 100 investigadors focalitzant tots els seus esforços en la lluita contra aquest virus. Formen part de l’equip, entre altres, epidemiòlegs, internistes, genetistes, viròlegs, immunòlegs i biòlegs moleculars.

La recerca d’aquests 100 investigadors té diferents objectius. El primer és entendre i preveure com s’expandeix el virus, per tot seguit determinar perquè hi ha persones infectades que no presenten símptomes o els presenten de manera lleu, mentre que en altres el virus posa en risc la seva vida. També es vol identificar si existeixen soques del virus més contagioses i violentes, crear nous mètodes de detecció, desenvolupar fàrmacs que bloquegin l’entrada del virus a les cèl·lules, comprovar l’efecte de fàrmacs que són eficaços en altres malalties i, per últim, treballar en el desenvolupament d’una vacuna efectiva i segura.

Tothom que vulgui fer una donació ho pot fer a recercacoronavirus.vallhebron.com.