Els bombers celebren que la seva situació hagi canviat. Foto: ACN

Els Bombers de Barcelona van denunciar ara fa dues setmanes, a través d’una carta a l’alcaldessa Ada Colau, que se sentien “infrautilitzats” en la lluita contra el coronavirus. La situació, tal com explica Oriol Salvador, portaveu de l’agrupació de CCOO al cos, “ha canviat radicalment”.

Salvador relata que des de fa dies estan treballant en diversos fronts. Un dels més importants és el de la logística dels hotels on hi ha personal sanitari i dels pavellons que s’han habilitat, i els que s’habilitaran, perquè siguin annexes dels hospitals. Els bombers també fan tasques de desinfecció de les residències de gent gran i participen en els trasllats que es fan. De fet, Salvador afegeix que ben aviat els pavellons de salut també es faran servir per mirar d’alleugerir la delicada situació que hi ha en moltes residències. A banda, s’està treballant en l’opció que el cos també s’impliqui en el dia a dia de Cementiris de Barcelona, ja que l’empresa municipal està desbordada a causa de la gran quantitat de defuncions.

“GRANET DE SORRA”
Després del canvi radical que hi ha hagut en aquestes dues setmanes, Salvador explica que les sensacions al cos són molt més bones. “Ara notem que som partícips i tenim la satisfacció d’aportar el nostre granet de sorra. Ens sentim realitzats”, afirma. Per acabar, aquest bomber explica que en la lluita contra el coronavirus és molt important l’adaptació diària a les noves situacions i problemàtiques que van sorgint. “Ens anem readaptant en funció dels coneixements que es guanyen cada dia i dels resultats que s’obtenen”, conclou.