Revista Orgull

Orgull s’estrena avui com la primera publicació de reflexió LGTBI+ de Catalunya, de la mà del Grup Comunicació 21, també editor dels periòdics Línia. El projecte compta amb el diari digital orgull.barcelona, i la revista en paper, que es publicarà de manera trimestral. A través d’entrevistes, reportatges, articles d’opinió i notícies d’interès, entre d’altres, Orgull pretén ser un espai on tothom pugui ser en llibertat i sense entrebancs.

Mar Sifre Rigol, cap de redacció d’Orgull, declara: “Som l’any 2024 i ens sembla insòlit que encara no hi hagi un projecte periodístic potent on el col·lectiu LGTBI+ barceloní es pugui sentir reflectit, segur i on pugui trobar tot allò que li interessa”. A més, Orgull també neix amb vocació pedagògica per poder apropar les realitats del col·lectiu LGTBI+ a tota la població, també a aquelles persones que no formen part de la comunitat.

Amb tot, el seu objectiu principal és “ser referents per a totes les sigles del col·lectiu a través d’un espai, transversal i plural, que convidi al debat i a la trobada entre nosaltres, així com un lloc on poder cercar tota mena d’esdeveniments pensats pel públic LGTBI+”, explica Sifre Rigol.

“La nostra feina és el periodisme, que aplicarem amb una mirada i un enfocament LGTBI+”

Per al llançament, Orgull compta amb la col·laboració de personatges públics LGTBI+ com ara l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; l’exalcaldessa Ada Colau; l’escriptori Bel Olid; la científica i activista trans Judith Juanhuix; o la cantant Maio; així com la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

La primera revista d’Orgull es pot trobar en paper a totes les biblioteques i centres cívics de Barcelona, així com al Centre LGTBI, a totes les seus de les entitats LGTBI+ de la ciutat de Barcelona i a l’Espai Línia. A més, es podrà consultar en PDF al web orgull.barcelona.

A la revista, també hi ha articles d’opinió de representants i voluntaris d’entitats LGTBI+, com per exemple l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia, la Fundació Enllaç, el Centre LGTBI o el Servei Cruïlles del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats. La participació de les associacions LGTBI+ de Barcelona és una manera de construir sinergies dins del col·lectiu. De fet, la cap de redacció manifesta que les considera “imprescindibles i indispensables per a la construcció de la nostra alliberació gràcies a la seva labor al llarg dels anys”.

Orgull, però, no és un diari militant; així ho afirma Mar Sifre Rigol, que expressa: “La nostra feina és el periodisme, que aplicarem amb una mirada i un enfocament LGTBI+. Serem rigorosos sense deixar de costat les diferents comunitats”. I afegeix: “El projecte és ambiciós, singular i comporta una gran responsabilitat; en som conscients, però també sabem que és necessari”.

La publicació Orgull també està present a les xarxes socials com a @revistaorgull, i es pot trobar a Instagram, Facebook i X.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram